пʼятницю, 6 липня 2018 р.


Дата проведення дня Сім’ї в
 Україні – 8 липня!!!
Родина – найдорожче, що є у людини. Родина – це любов, підтримка, довіра, сила, щастя, радість та надія. У нинішньому році, як і в попередні роки, це свято відзначається 8 липня. В Україні офіційно відзначати день родини стали лише кілька років тому. А саме – у 2012 році було підписано Указ про святкування даної дати.
Традиції святкування дня Сім’ї в Україні ще тільки формуються, проте кожного року поповнюються все новими та новими особливостями відзначення. Традиції святкування в Україні включають в себе і патріотичне спрямування свята. Адже родина у широкому значенні – це весь народ, держава, це нагадування про своє походження, про свій рід, про звичаї та традиції, що передаються від діда-прадіда до молодого покоління і не втрачають своєї актуальності навіть сьогодні. Не дарма багато сімей у цей день вбираються у вишиванки, підкреслюючи не лише єдність родинну, але й зв’язок із минувшиною, із багатовіковими традиціями.
Свою роль в проведення дня Сім’ї в Україні вносять і бібліотеки. Вони не тільки прекрасне місце для читання, ознайомлення з новою літературою, але активні учасники різноманітних державних свят. На День родини у бібліотеках проводяться тематичні заходи на тему сім’ї, сімейних стосунків – виставки літератури (психологічної, довідкової, художньої). Крім того, стало популярним організовувати цікаві заходи з відомими людьми, психологами. На таких зустрічах обговорюються найбільш актуальні проблеми, що виникають у родині, а також шляхи їх вирішення. Подібні діалоги потрібні як молодим парам, що тільки створили сім’ю або планують її створити, так і тим, хто вже має певний досвід сімейного життя.


Немає коментарів:

Дописати коментар