понеділок, 10 червня 2019 р.

Екскурсія до місцевої художниці 
Олени Поліщук

  09 червня 2019 року учні Колосівської ЗОШ І-ІІ ступенів разом із бібліотекарем сільської філії Кременецької ЦБС Аллою Вороною відвідали місцеву художницю Олену Поліщук  .
   Олена Поліщук із сім’єю зараз живе в селі Колосова Кременецького району, а родом зі Шпиколосів. Зі слів художниці творче начало у неї від батька, який все життя працював ковалем у місцевому колгоспі. З-під його рук виходили такої краси ковані троянди, що все село задивлялось і дивувалось. Мама гарно співала. Тому не дивно, що Олена, дитя творчої української родини, після закінчення школи обрала журналістику. З дипломом журналіста опинилася в Криму, довгий час працювала у місцевих газетах. Перші картини створила у середині 80-х. Її надихало море, такого ж змісту були й живописні роботи, які із задоволенням купували численні кримські туристи. Картин, створених у післякримський період, художниця не продає. Каже, що кожне обрамлене полотно – це 
частина її життя: «Якщо продам – такого вже не створю. Та й діти поки що проти».
  Вона ознайомила дітей зі своїми картинами. В експозиції майже сотня картин, намальованих олійними фарбами на полотні, тарілках та ДВП. Тематика різноманітна – пейзажі, натюрморти. Окремі роботи присвячені подіям АТО («Весна на Донбасі», «Коли закінчиться війна»), святу Івана Купала(« На Івана, на Купала»), Творчості Лесі Українки(«Лісова пісня. Мавка і Лукаш»).
 Олена Поліщук зачитала  також усім присутнім свої власні вірші. Діти отримали приємні враження від побаченого.


     


Немає коментарів:

Дописати коментар