пʼятницю, 31 серпня 2018 р.


Країна знань усіх вітає!!!
            Спокійним сонечком зігріті,
            Стоять ліси, в шовки сповиті.
           У перваків – букети твітів.
            Цей день сумний і веселковий,
            Сумуєш ти: «До стрічі, літо!».
            Але й радієш: «Здрастуй, школо!»
                                                  В.Берестов
У перший день осені школи відкривають двері для мільйонів учнів.Це не просто день закінчення канікул, а справжнісіньке свято – День знань.
Варто нагадати кілька історичних фактів, що стосуються цього дня. Спочатку цей день відзначали всі народи як свято жнив. У нашій країні ще за часів Петра Першого в цей день було прийнято святкувати Новий Рік. Але потім Новий Рік було вирішено перенести на 1 січня, за зразком європейських країн.
Зараз 1 вересня є державним святом під назвою «День знань». Не варто плутати цей день з днем вчителя, в даний час вони є окремими святами.
Потрібно нагадати, що офіційно День знань почали відзначати в СРСР з 1984 року. До того, як День 1 вересня отримав статус державного свята, він був навчальним днем. Хоча і починався цей день з урочистої лінійки, але потім проводилися вже і звичайні уроки.
Перші особи держави 1 вересня традиційно вітають вчителів та учнів з Днем знань. Різні навчальні заклади відвідуються представниками адміністрації районів і міст.
         Хоча 1 вересня як День знань вважається міжнародним святом, традиція починати в цей день навчальний рік існує не у всіх країнах.
           В Японії перший дзвоник дзвенить у квітні, а останній - у березні наступного року.
У США взагалі немає чітко встановленої дати першого дня нового навчального року. Дату визначає кожен освітній округ: тому американські діти з різних штатів йдуть у школу в різні дні - хтось у кінці липня, хтось у серпні, а хтось і у вересні.
           В Австралії навчальнийрік починається у лютому. В Німеччині - в середині жовтня.

Немає коментарів:

Дописати коментар