четвер, 11 травня 2017 р.


            БРАТИ КАПРАНОВИ У КРЕМЕНЦІ





10 травня у Центральну бібліотеку ім. Ю.Словацького завітали брати Капранови – відомі українські письменники, видавці, публіцисти, громадські діячи.
 Читальна зала бібліотеки була повністю заповнена поціновувачами творчості письменників. Тут зібрались викладачі та студенти  навчальних закладів, інтеліґенція міста, просвітяни, бібліотечні працівники , ЗМІ району.



Під час зустрічі відбулась презентація нової книги письменників «Забудь-річка». Назва роману «Забудь-річка» походить від старого язичницького символу – Забудь-річки, що розділяє світ живих і мертвих. Саме така Забудь-річка (свідома втрата пам’яті) торкнулась цілих поколінь. Для роботи над історичною частиною роману письменники вивчали архіви та мемуари, дізнаючись дивовижні подробиці з військового побуту, яких не побачиш у фільмах. Так в дивізії «Галичина» саме українцям дозволялося носити пояс замість підтяжок на штанях. Письменники зізнаються, найважче у праці з сучасною лінією сюжету, було правдиво зобразити жінку.
Книга «Забудь-річка» є своєрідним продовженням роману «Щоденник моєї секретарки». Останній зображує Майдан 2004 року. Книги об’єднують спільні герої і проблематика.
Разом з новим романом брати Капранови представили збірку оповідань « Я like Україну! Я люблю Україну», на сторінках якої 25 письменників зізнаються в коханні до України, та свою «Історію незалежності України».



Доступно, легко розповіли про історію України від найдавніших часів до незалежності. Особливу історію творення Української держави автори вмістили у 80-ти сторінках і подали оригінальним способом: історичні факти у малюнках, фото та на мапах з простим  та зрозумілим текстом. Все це дає змогу і сприяє корисному проведенню часу читачів за книгою.



Свого часу письменники відкрили закон, який назвали «законом братів Капранових». В їх руки потрапили дані про кількість бібліотек у регіонах та дані про кількість виборців у тих самих регіонах. Вивчивши документи, брати сформулювали Закон, який звучить так: «чим менше в регіоні бібліотек, тим більша підтримка Януковича» (під час президентських виборів). Найменше бібліотек в республіці Крим, Луганській і Донецькій областях. Резюме сьогодення: «там, де є культура, там немає танків».
В теплій обстановці пройшло спілкування з письменниками. Емоції, позитивний настрій – це те, що подарували нам гості.
Придбані книги з автографами авторів та фото будуть довго нагадувати про усміхнених, привітних, щирих братів Капранових.

Немає коментарів:

Дописати коментар