вівторок, 16 травня 2017 р.

        
    КРЕМЕНЕЦЬ ЗУСТРІЧАВ МИРОСЛАВА ДОЧИНЦЯ
15 травня 2017 року у Кременці в рамках серії заходів «Волинська вітальня у вівторок»  відбулася творча зустріч із письменником, що зажив світової слави, закарпатцем Мирославом Дочинцем. У  читальній  залі ЦБ ім..Словацького  зібрались  всі , хто забажав ближче познайомитись з творчістю письменника.

На письменницькому рахунку Мирослава Дочинця – понад 20 успішних книг, серед них – “Він і вона”, “Краєвид із жінкою”, “Хліб і шоколад”, “Руки і душа”, “Лис у винограднику”, “Дорога в небо – до людей”, “Булава і серце”, “Місячна роса”, “Вічник”, “Криничар”, “Горянин”, філософсько-психологічних заповітів карпатського мудреця “Многії літа. Благії літа”, що стали українським народним бестселером. За книги “Вічник. Сповідь на перевалі духу”” і “Криничар  два роки поспіль письменника номінували на Шевченківську премію. Як видавець він втілює різні проекти, зокрема опікується серіями книжок “Домінія слова”, “Трава Парнасу”, “Книжкова полиця Вічника”.  

В теплій атмосфері спілкування Мирослав Дочинець розповів присутнім на заході , що ніколи не був публічною особистістю, а під час зустрічі з читачами передусім прагне почути, що люди хотіли б бачити в його книгах.
Автор наголошує: завдання літератури – відкрити людину людині. Сама ж література – це постійне продирання через штампи. Слово має викликати довіру, тому ним слід користуватися, аби привертати людину до доброчесності, до Бога.

По завершенні зустрічі кожен бажаючий мав можливість придбати книги з автографом автора.


Немає коментарів:

Дописати коментар