четвер, 4 червня 2020 р.

       «Збережемо планету Земля - бо вона у нас одна!»

    
      Планета Земля…Природа, що оточує нас… Кожен  із нас живе в неосяжному, розмаїтому чарівному її  світі  , яка є часткою нас самих. Та далеко не кожен з нас здатен берегти цю красу Землі, любити та  примножувати її.
      І тому саме прививати любов до довкілля, до природи, берегти її - одна з основних завдань, які стоять перед бібліотекарями повсякчас.  Адже саме сучасне юне покоління повинно нести у собі культуру спілкування з природою, яка включає відчуття єдності й унікальності  життя  на  Землі.
     Щороку 5 червня відмічається Всесвітній день охорони навколишнього середовища.
      Бібліотеки-філії Кременецької ЦБС   також  не  залишаються байдужими  до  популяризації  екологічної  теми,  прививаючи своїм читачам любов до усього живого на планеті Земля. Для   широкого кола  користувачів  в  усіх  бібліотеках-філіях  системи   проводяться  цикли  заходів , метою  яких  є виховання  бережливого ставлення до природи, прищеплення любові до читання, формування у них почуття відповідальності  перед  майбутніми поколіннями  за збереження  навколишнього  середовища, за  розумне  господарювання. Розкриваються книжкові виставки, полички,експозиції книг, тощо, які   ознайомлюють користувачів  з   літературою  про  екологічні  проблеми  в  світі,   про безпосередній  зв'язок  людини  з  природою, її  вплив   на  людину. Бібліотеками проводяться екомандрівки, різноманітні акції по прибиранню лісо-парків, гір, потоків  кременеччини, майстер-класи сумісно з ГО «Кременецька екологічна ліга» та  ботанічним садом.

 Тісно співпрацюючи з цими організаціями, для читачів організовуються бесіди, лекції, години запитань та відповідей , де привертається  увага  до проблем екології  людини, екології душі, розуміння  цінностей  природи.
   Бібліотекарі району брали участь у районному конкурсі «Стежками рідного краю», де представляли мальовничі , дивовижні та захоплюючі куточки своєї місцевості в фото-розповідях, слайд-подорожах, відео-роліках. Це  було пророблено з ціллю ще більше розкрити красу рідного краю, привернути увагу туристів  і просто тих , хто захоплюється неповторною красою Кременеччини.
  При ряді бібліотек функціонують клуби та гуртки за інтересами природничого спрямування («Юні друзі природи», «Юні любителі природи», «Паросток», «Капітошка», «Пізнайко», «Краєзнавець»), де діти навчаються любити навколишній світ, берегти його, захищати та примножувати.
  І цього року у планах бібліотекарів було надзвичайно багато задумів по проведенню заходів до Дня охорони навколишнього середовища, та в зв’язку з карантинними обмеженнями вчасно їх реалізувати неможливо. Проте, по закінченні карантину , ці заходи обов’язково будуть проводитись бібліотеками, адже тема охорони природи завжди є актуальною і тому бібліотекарі протягом усього року включають у свої плани відповідні заходи. Отже чекаємо на вас, наші любі читачі, в доброму здоровї  у наших книгозбірнях по закінченні карантину.



Немає коментарів:

Дописати коментар