суботу, 12 березня 2016 р.

         Літературний батальйон на Тернопільщині

Вже кілька місяців у Тернопільській області діє програма "Літературний батальйон".Українські письменники під егідою Тернопільської обласної організації НСПУ  відвідують знаменні й пам'ятні місця пов'язані з видатними діячами та подіями культури Тернопілля, разом із місцевими закладами освіти та культури проводять масові заходи.
 У Шевченківські березневі  дні "Літбат" відвідав Кременеччину. У складі письменницького десанту були серед інших відомі українські письменники Олександр Смик(голова ТОО НСПУ),

Бард Олекчандр Смик на зустрічі зі студентами Тернопільського педуніверситету














 поет-пісняр Сергій Лазо, поет Володимир Кравчук, поетеса та літературознавець Юлія Бондючна, до них приєдналися Іван Потій ,Сергій Синюк та ін.
Літбатівці відвідали музей О.Неприцького-Грановського(с.В.Бережці ),могили Галини Гордасевич та Гаврила Чернихівського. творчі зустрічі відбулися в бібліотеці КОГПА ім. Т.Шевченка та центральній бібліотеці ім. Ю.Словацького.В ході розмови  виникли ідеї щорічного весняного поетичного свята в Кременці та премії в галузі публіцистики й літературознавства.

Немає коментарів:

Дописати коментар