середу, 10 жовтня 2018 р.

                           Героїко-патріотична година « День справжніх козаків»
14 жовтня Україна відзначає свято Покрови.Пресвята Богородиця вважається покровителькою українського козацтва. Тому саме цього дня теж святкуємо День українського козацтва. Під Покровом Богородиці козаки не боялися ані шаблі ворожої, ані бурі морської. Під Покровом Богородиці вони боронили свою віру, свою землю.
14 жовтня 1942 року на День Святої Покрови була створена Українська Повстанська Армія, що протягом десятиліть вела нерівну боротьбу із окупантами. Отже , цей день також є Днем народження УПА.
День захисника Ураїни – свято, що відзначається в Україні теж 14 жовтня. Ми вшановуємо мужність та героїзм захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу.
Напередодні Дня захисника України до ігрової світлиці в центральну районну бібліотеку для дітей завітали учні 4-А і 4-Б класів ЗОШ № 3 із класоводами Балогою Н.І. та Пляшовською О.М. Школярі послухали розповідь бібліотекаря про історію українського козацтва та про важливість бути захисником Вітчизни сьогодні. Діти активно приймали участь у конкурсах «Найуважніший» , «Ми – козаки», «Гопак», «Пластуни», «Кухарі» та в інших. Переможці отримали призи. Читачі також ознайомились з новинками літератури та періодики.


Немає коментарів:

Дописати коментар