пʼятницю, 16 лютого 2018 р.


                                        Мова рідна – найдорожчий скарб
       Ми не завжди уявляємо собі, яким багатством кожен із нас володіє, ми не завжди його помічаємо, цінуємо. Але без цього ми не зможемо жити.Ви здогадалися, що я маю на увазі? Так, це наша рідна мова.Вона нам рідна, як мама і тато,як та земля, на якій ви зростаєте. Бо це мова, яку ми всі чуємо змалку, якою ми промовляли перші слова. Ця мова зрозуміла і рідна всім нам. Бо без мови немає народу.
         «Віки творилась українська мова», під такою назвою провели гру-мандрівку працівники центральної бібліотеки для дітей з учнями третіх класів ЗОШ №3. І розповідь бібліотекаря О.Костовецької, і цікаві конкурси та ігри розбудили в дітей неабияку цікавість та повагу до рідної мови. Дітям запам’ятаються маловідомі факти з історії мовлення. Приємною несподіванкою для вчителів і учнів були конкурси «Хто більше», «Слово ГРА», «Зайві слова», «Закінчи прислів’я”, «Зміни слово». Всі гуртом складали вірші, відповідали на «жартівливі запитання».А щоб отримати ще більше позитиву читали смішинки з шкільного життя.
           Дуже доречною була виставка малюнків школярів до улюблених художніх творів, які організували класоводи Н.Балога та О.Пляшевська. Роботи школярів знайдуть місце на виставці в бібліотеці.





Немає коментарів:

Дописати коментар