вівторок, 25 липня 2017 р.

Літературно-мистецьке свято  "Бабусина скриня"
    Із знання родоводу, історії рідного краю починається людина. Мамина пісня, батьківська хата, дідусева казка, бабусина вишиванка, добре слово сусіда – все це родовідна пам’ять, наші символи, історія.
   У   кожній хаті в Україні була велика скриня, оздоблена чи то різьбою, чи візерунком. Вона займала чи не одне із чільних місць в побуті українців. Всередину в скриню господиня складала різні речі, а ще використовувала її замість стола. Навколо скрині збиралася уся родина у будні та свята. Вона була сховком для дорогтх серцю речей та предметів.
    Саме така скриня зібрала жителів села в клубі с.Млинівці минулої неділі, 23 липня,  на літературно-мистецьке свято "Бабусина скриня".  Присутні на заході мали змогу відчинити скриню і зазирнути всередину, а  там наші обереги: вишиті рушники  та сорочки, жіночі хустки, калина,сушені трави ,сопілка, дівочий віночок  із стрічками та Біблія. Дізнатися про традиції та звичаї, пов"язані з підготоакою скрині з приданим дівчиною, значення вишиванок, орнаментів та кольорів, використаних у вишивці, послухати українські народні пісні, казки та перекази, торкнутися до історії, бо в ній -  корінь роду українського.







Немає коментарів:

Дописати коментар