четвер, 22 серпня 2019 р.


Родовід прапора, герба,гімну України


Державними символами України є Державний прапор України, Державний герб України і Державний гімн України. Опис державних символів України та порядок їх використання встановлюються Законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України». (Стаття 20 Конституції України)
Державні символи затверджуються Верховною Радою. Характерними їх ознаками є: вираження національного менталітету, національної ідеї політичного чи історичного змісту та загальнообов'язковість характеру. Основою державних символів є державний суверенітет.
Герб − найголовніший із символів; тризуб символізує мир і творчу працю. А ще в ньому відображе­но триєдність життя: це Батько, Мати, Дитя, які символізують Силу, Мудрість і Любов. Верховна Рада України 19 лютого 1992 року прийняла Постанову про Державний герб України. Вона врахувала державні історичні традиції і затвердила тризуб як малий герб України, вважаючи його головним елементом великого гербу України. Тризуб став офіційною емблемою нашої держави.
                 Гімн — це найголовніша пісня України, в якій висловлюються найсердечніше: Думки і прагнен­ня народу. Автор українського гімну − Павло Чубинський. Він написав вірш у 1862 р. Композитор Михайло Вербицький створив музику в 1885 році. Державний гімн України, як офіційний символ держави, виконується під час підняття Державного прапора, відкриття різного роду урочистостей, офіційних зустрічей, прийняття військової присяги, відкриття спортивних змагань тощо.
Державний прапор України — офіційний відмітний знак держави, опис якого встановлюється Конституцією України. Він є символом суверенітету і незалежності країни. 28 січня 1992 року Верховна Рада України прийняла Постанову про Державний прапор України. Ним став національний синьо-жовтий стяг.
                Блакитний колір − це колір води, чистого неба, це символ миру. Жов­тий колір − це колір вогню, сонця, без лагідних променів, без якого не­має життя на землі, це колір зерна, хліба. Ці кольори мають значення миру і багатства, бо наш народ є мирним і працелюбним.

Немає коментарів:

Дописати коментар